Belangrijke update over zonnepark Lanakerveld

We willen u graag op de hoogte brengen van een belangrijke ontwikkeling over het zonnepark Lanakerveld. Helaas hebben we te maken met vertraging bij de aanleg van het zonnepark, door middel van dit bericht willen we u duidelijk informeren over de situatie.

Netbeheerder Enexis werkt aan de realisatie van de netaansluiting voor Zonnepark Lanakerveld. Ze leggen daarvoor een lange, nieuwe kabel aan, die miljoenen kost. Hiervoor heeft Enexis bodemonderzoeken laten uitvoeren waarbij grind, keien en mergel zijn gevonden op het stuk waar de kabel moet komen. Vorige week heeft Enexis laten weten dat de werkzaamheden voor de netaansluiting daardoor veel duurder worden, omdat eerder werd uitgegaan van zand of klei.

Om de kosten beheersbaar te houden moet het ontwerp van de netaansluiting worden aangepast. Op dit moment wordt geschat dat deze aanpassingen zo’n 3-6 maanden duren. Dit is voor Sunvest en voor coöperatie Maasstroom een onverwachte en onvoorzienbare tegenvaller, maar helaas noodzakelijk om alsnog een mooi project te kunnen opleveren. Wel heeft Sunvest er alle vertrouwen in dat er een oplossing wordt gevonden. We verwachten dat de start van de bouw van Zonnepark Lanakerveld hierdoor ook met een schatting van 3-6 maanden vertraagt.

Al met al is dit voor iedereen erg vervelend nieuws. We doen er met Sunvest alles aan om een oplossing te vinden zodat onze leden zo snel mogelijk kunnen profiteren van goedkope energie. Toch zal dit op zijn vroegst pas in het najaar van 2024 zijn. Als er meer nieuws is, stellen we u natuurlijk op de hoogte.

Onze klantenservice staat voor u klaar om al uw vragen, opmerkingen of zorgen te beantwoorden. Stuur ons een mail via [email protected] of kijk bij onze veelgestelde vragen op www.maasstroom.nl/faq. Misschien staat uw antwoord er al tussen.