Nieuwsbrief #1 – 2024

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de laatste status van het project. Ook geven we meer informatie over de energieleverancier.

  1. Status project

Eind vorig jaar informeerde wij u al even over de vertraging van de aanleg op het Lanakerveld. De zonneweide die moet gaan komen in het Lanakerveld, waarvan de aanleg al zou zijn begonnen, laat helaas langer op zich wachten. Hieronder informeren wij u met de laatste status:

  • Projectontwikkelaar Sunvest is druk bezig met een oplossing voor de te dure kabel van de netbeheerder: Sunvest gaat dit zelf proberen te organiseren.
  • Er is een nieuw tracé gevonden en de verwachting dat ergens in de komende weken de Gemeente Maastricht de vergunning afgeeft om te mogen graven en boren.
  • Aannemers zijn hard aan het rekenen geweest de afgelopen weken. De komende week wordt de eerste aanbieding verwacht en weten we meer over of de prijs haalbaar is. De onafhankelijke experts die meekijken hebben hier goede hoop op.
  • Als alles meezit zou nog eind dit jaar het zonnepark gebouwd en aangesloten kunnen worden.
  1. Energieleverancier
    Wij krijgen af en toe een vraag over de samenwerking met energieleverancier Greenchoice. Dit is de leverancier waarmee wij al enkele jaren samenwerken met onze coöperaties. Bij onze coöperatie kijken we naar de tarieven voor een langere periode. We doen niet aan stunttarieven. Beheersbaarheid en voorspelbaarheid vinden we belangrijk. Elke periode bepaalt de coöperatie hoe laag de prijs gemaakt kan worden, zodat u als lid écht alleen de noodzakelijke kosten betaalt. Als de marktprijzen stijgen, dan stijgen de prijzen van de coöperatie minder hard mee. Daarmee is het een zekerheid tegen stijgende, hoge energietarieven.

Greenchoice is de vierde qua omvang en door Maasstroom gekozen als betrouwbare partner voor dit project. Greenchoice is verder een hele stabiele partij.

 

We wensen u fijne (paas)dagen!