Maasstroom nieuwsbrief | 1.000 aanmeldingen, nieuwe informatiebijeenkomsten en meer! 🌞🥳

In de afgelopen weken is de teller van de leden steeds verder opgelopen, ondertussen hebben we wat te vieren: Maasstroom heeft officieel 1.000 aanmeldingen! Daarnaast nemen we u deze week mee in een nieuwe ronde informatiebijeenkomsten en wordt er verteld waarom er voor een zonneweide is gekozen in plaats van zonnepanelen op daken.

1.000 leden voor Maasstroom! 

Hoera! Maasstroom heeft 1.000 leden! Dat zijn 1.000 Maastrichters die eind 2023 kunnen genieten van goedkope, groene stroom. We willen u graag bedanken, want zonder u is er geen Maasstroom.

Kent u nog familie of vrienden die lid willen worden? Geef het vooral snel aan hun door, want er is maar beperkt plek!

 

Nieuwe ronde informatiebijeenkomsten

Er komen een drietal extra informatiebijeenkomsten aan. Heeft u een vorige bijeenkomst gemist en heeft u nog vragen? U bent van harte welkom op een van de volgende data en locaties:

–             30 mei in de Wiemerink, Spinetlaan 25

–             5 juni in Buurtcentrum Daalhof, Aureliushof 160

–             6 juni in Centre Manjefiek Malberg, Malbergsingel 62

 

De informatiebijeenkomsten vinden plaats in twee rondes van een uur. De eerste ronde is van 18:30 – 19:30, de tweede ronde is van 19:45-20:45. Denkt u dat dit mogelijk interessant is voor familie, vrienden of de buren? Neem ze vooral mee! Meld u zich wel even aan via maasstroom.nl/informatiebijeenkomsten?

Waar een zonneveld en geen panelen op daken?
Ook bij ons is de voorkeur: liever zon op het dak, dan zon op het veld. Maar klimaatverandering wacht niet, dus dan hebben we liever zon op het veld, dan helemaal geen zon. Een aantal jaren geleden heeft de gemeente Maastricht besloten om zonnepanelen te plaatsen op het Lanakerveld. Hiermee is zonnepark Lanakerveld een feit. Gelukkig wordt het Zonnepark op het Lanakerveld wél het eerste ‘natuur-inclusieve’ zonnepark van Nederland.

De bedoeling is dat de natuur er juist op vóóruit gaat de komende jaren, zodat de natuur alvast een voorsprong heeft als het zonnepark over 25 of 30 jaar weer weg gaat. Én het is hopelijk een opstapje naar meer zon op het dak in Maastricht: bijvoorbeeld op de daken van de drie woningcorporaties. Zo wekken we nóg meer zonnestroom op en kunnen we nóg meer huurders blij maken met een lagere energierekening!

Kijk voor meer informatie over het ontwerp ook eens op de website van bouwer Sunvest. En hou natuurlijk onze nieuwsbrief in de gaten!

Zonnige groet,

Het team van Maasstroom