Maasstroom Nieuwsbrief | De Zomer-editie! šŸŒž

Deze week in de nieuwsbrief: coƶperatie Maasstroom heeft ruim 2.800 leden mogen verwelkomen! Hiermee hebben we een mijlpaal bereikt. Wat dat betekent leest u hieronder. Daarnaast krijgen we nog vaak de vraag hoe het nou zit met de prijs, we leggen het u graag uit door middel van een visual. En dan is het enkel nog aan ons om u een fijne vakantie te wensen!

Coƶperatie Maasstroom ruim 2.800 leden!
Na een flinke wervingsperiode hebben we wat te vieren: we hebben ruim 2.800 leden die goedkope, groene stroom gaan afnemen van het Lanakerveld! Dit betekent dat we officieel genoeg leden hebben om de volgende fase in te gaan. Ruim 25.000 zonnepanelen worden geplaatst op het zonnepark. Deze panelen zorgen voor een opwek van ruim 12.000 MWh/jaar. Naar verwachting worden de panelen kort na het eerste kwartaal van 2024 aangesloten. Vanaf dat moment krijgt u als lid ook het voordeel van de opgewekte zonnestroom. U ontvangt hiervoor een persoonlijk aanbod van Greenchoice met het op dat moment geldende tarief voor stroom van het zonnepark. Coƶperatie Maasstroom staat voor verduurzamen en het tegengaan van energiearmoede. Dus ondanks dat de coƶperatie nu voldoende leden heeft, kunnen inwoners die in de buurt van het zonnepark wonen zich nog steeds aanmelden.

Hoe zit het nou met de prijs?
Helaas is de precieze prijs van de zonnestroom nog niet bekend, hiervoor schommelt de energiemarkt nog te veel. Wel wordt er steeds meer duidelijk, dus hou de nieuwsbrieven hiervoor in de gaten. We kunnen u alvast beter vertellen hoe we goedkoper zijn dan andere energieleveranciers en wat onze verwachting ongeveer is. Dit doen we door te kijken naar andere coƶperaties uit het verleden met dezelfde werkwijze. Daarin zien we drie situaties. De prijzen voor de energiecrisis, de prijzen na de energiecrisis en de situatie nu:

Meer weten? Lees het volledige artikelĀ hierĀ .

We wensen u een hele fijne vakantie!
We hebben al een aantal erg warme dagen achter de rug, wat het vooral duidelijk maakt: De zomer is officieel begonnen. We wensen u een hele fijne zomer, en mocht u op vakantie gaan, een hele fijne vakantie gewenst!